Sanal alem, kadınların ayakları altındadır

23 Eki 2009 | |


Sanal alem öyle böyle birşey değil. Çok büyük, çok geniş, kocaman... Bir sürü alt dalı bilmemnesi var, türlü türlü siteler falan. Ama o kocaman alemde tepelerde olanlar, prim yapanlar her zaman kadınlar. Spesifik bir alanda uzmanlaşmış, bilgili, kültürlü kadınlardan bahsetmiyorum. Kadın olan kadınlardan bahsediyorum ben. Bilinen tek özelliği kadın olmak olan kadınlar...

Küçüklü büyüklü forumlar, markalaşmış sosyal ağlar, bloglar... Hepsinde en çok takip edilen, en çok "heheh çok komiksin :) ne güldüm yaa" denilen kişiler kadınlar. Mesela Friendfeed'de bir hatun "canım sıkıldı" yazıyor, 38bin tane şebeklik, gülücükler taklalar geliyor cevap olarak. "demin su kaçtı boğazıma" yazıyor, 56bin kişi "geçmiş olsun canım, çok yaşa, aman dikkat et" diyor. Herifin biri orda yorgan döşek yatıyor, 20 satır yazı yazıyor hasta olduğunu anlatmak için, 3 tane geçmiş olsun dileğiyle karşılaşıyor. Bu ne lan? Özellikle Friendfeed'de yeni hatunları takibe alıp "ilk takipçinim hehe. seni bugünlere ben getirdim. onlar yokken ben vardım ahah" tarzı yavşaklıklar yapan tipler var, bi ara tespit etmiştim 3-5 tane sonra unuttum (tamam, unutmadım).

Tabi bu durum, erkeklerin içindeki "bence bu hatun verir" düşüncesinden kaynaklanıyor. Adım gibi eminim buna (eğer böyle olmasaydı ewhoring yaparak evini geçindiren amcalar olmazdı). Ulan gerçek hayatta muhabbet ettiğin veya karşılaştığın kadınlardan kaçıyla ilişkiye giriyorsun da internettekilerin verme potansiyeli olduğunu anlayabiliyorsun? Sokakta gördüğün kadın farklı, netteki farklı mı? Nettekiler yerden mi bitiyor? Aynı ortam, aynı zaman dilimi, aynı kültür, aynı kadın...

Hadi tamam, kültür mevzusunu standart tutamayız (çok pis kontrollü deney yaparım). O zaman şöyle bir soru soruyorum; "İzmir'deki hatunun, Ardahan'daki adama verme ihtimali yüzde kaçtır?". Facebook - MSN arası 10 saniye olabilir ama, İzmir - Ardahan arası birazcık daha fazla sürer sanki? Olmaz arkadaş olmaz.

Ha bir de şey mevzusu var, süpriz yumurta. 2-3 yazısını okudun, baktın cinsellikten bahsedebiliyor, "yollu" etiketini yapıştırdın. Sonra? İsmini cismini bilmediğin, ağzını yüzünü görmediğin birisi lan o. Belki erkek? Belki 45 yaşında bir teyze? Belki 14 yaşında bi velet? Veya senden 40 cm kısa? 20 kilo fazla? Belki senden gür bıyıkları var? Belki Erol Taş gibi gülüyor?

Olur mu öyle şey deme. 2-3 ay önce bir arkadaşım, 40 küsur yaşında 2 çocuk annesi, bodur ve tombul bir kadına adult bir forum sattı. Deli gibi "çok güzelsin, muhteşemsin" tarzı yorumlar yapan elemanlar vardı. Güzel tabi, sadece ayaklarının fotoğrafları var da o yüzden güzel... Gerizekalılar.

Bazen nefret ediyorum kendi türümden lan. Ciddi ciddi nefret ediyorum. Ne kadar salak varsa bizim tarafa gelmiş sanki diyorum (sonra vazgeçiyorum tabi, eşit dağılmışlar. sizde de epey mal var). Ulan, nolur ölmeden önce bi hatunun en azından elini tutun lan. Nolur bak. Belki o zaman daha insani tavırlar sergileyebilirsiniz.

Bu yazının ana fikrine buradan ulaşabilirsiniz. Taaaaa ilkokuldayken duyduğum bir lafla pekiştirmek istiyorum "dünya kadar malınız olacağına, fındık kadar amınız olsun daha iyi".

Çok sonradan gelen edit: Ulan kafam yarıldı geçmiş olsun diyen çıkmadı. Teorimi tekrar kanıtlamış oldum da, yuh lan.

5 laklak:

Unknown dedi ki...

Buna yapabileceğim tek yorum. Haklısın ;)

cesetizleri dedi ki...

Haklısın ama her kadın değil. Sevgilisi olmayan kadınlar.. Bak evli ya da sevgili sahibi kadınlara oluyor mu bu.? Ölüyorum dese o kadın bi bardak su vereni olmuyor. Bu da zaten senin tespitini doğru çıkarıyor :)

Dr.Ceykıl dedi ki...

@Uygar;
valla aklımdan geçmedin değil. Yorum yapacağını düşünmüyordum, eyvallah. Sağolasın.

@ Cesetizleri;
Onları kafadan eliyorlar işte. Refleks :)

BigaripWomen dedi ki...

Geberdim gülmekten :)

Dehşet tespitlermiş ha,bununla alakalı bi yazı yazmıştım ben ama verici damgası ikiye katlanmıştı bu yüzden geri çektim.. :) Karaktersiz gibiiyim değğmi :Pp

Ayrıca son satırda öldüm, sen ilkokulda duymuşsun bideee ben daha az önce duydum :))

Dr.Ceykıl dedi ki...

Ben o yazıyı okuyamadım, gelen tepkilere verdiğin tepkileri biliyorum sadece :)

4. veya 5. sınıftaydım duyduğumda. Söyleyen de sınıftan arkadaşımdı, nerden duyduysa artık :D

Yorum Gönder