Küfür, dilin pezevengidir

18 Eki 2009 | |


"Bana yar olmayan devr-i devranın,
İzzet-i ikramını sikeyim.
Yansın bu ibneler,
Su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim
Ben deli miyim?
Mecnun gibi bir am için çöllere düşeyim,
Verirse versin , vermezse Leyla'yı da sikeyim"


Ne güzel de demiş Neyzen Tevfik. Tek seferde, son derece açık bir şekilde anlıyoruz anlatmak istediğini, duygularını.

İnsanlar sevindikleri zaman "Çok mutluyum Nuri" diyorlar da, sinirlenince neden "Siktir git Aysel, siktir git!" demeye çekiniyorlar? Bünyede sadece pozitif duygular mı barınıyor da, dilimizde sadece kibar sözcükler barınsın? Şöyle bir resim gördüm geçenlerde. "Eğer siz de güzel Türkçemiz'de yeri olmayan kötü sözleri kullanıyorsanız, dilinizden utanın" yazıyor, bir de "küfür" kelimesinin üzeri çizili bir tabela var kenarda. Hasiktirin ordan! "Türkçe'de yeri olmayan kötü sözler"mişmiş, "okumak" ne kadar Türkçe bir sözcük ise, "sikmek" de o kadar Türkçe bir kelimedir (aaaa, TDK'da bile yer edinmiş).

Küfür, samimiyet göstergesidir. En gizli özelliklerinizi, en detaylı şeklinde bilenler, yanında rahatça küfredebileceğiniz kişilerdir. Sinirlendiğinizde ağzınızdan "hanım evladı" gibi sikindirik bir sözcük çıkıyorsa, o ortamda rahat değilsinizdir (yada rahatsızsınızdır. anladın sen). Doğanızda olan birşeyi saklıyorsunuzdur çünkü. Bu saklama mevzusu, zamanla içinize işler, kişiliğinizi değiştirir. Msnde arkadaşınızla konuşurken "amk" yazabiliyor, ama aynı arkadaşınız yanınızda "amına koyayım" dediği zaman rahatsız oluyorsanız, kişiliğiniz değişmeye başlamış demektir. Silkelenip kendinize gelmenizi tavsiye ediyorum. Doğanızla kavga etmeyin.

Küfür, kelime dağarcığınızı ve pratik zekanızı geliştirir. Yakın arkadaşlarınızla her seferinde "selam, naber?" şeklinde selamlaşmaktan sıkılmadınız mı yahu? Biraz gayretle daha orjinal fikirler, hitap şekilleri bulabilirsiniz. Eğlencelidir de. Selam verdiğiniz kişinin yüzünde tebessüm oluşturur, ortamı neşelendirir.

Özellikle size sesleniyorum hatun kişiler; o kibar beyefendi gün gelecek ve içindeki küfürbazı dışarıya çıkaracak. Bir gün gelecek ve o erkeğe "Nerelerdesin lan puşt? :D" şeklinde selam veren birini göreceksiniz. Daha da kötüsü o erkek, arkadaşına "Sana ne lan yarraaam :D" diye karşılık verecek. O yüzden, erkek arkadaşınıza sıfatlar yapıştırırken "Tam bir beyefendi, kesinlikle küfretmez" tarzı düşünceleri eleyin. "delikanlı" diyin, "romantik" diyin, hatta ve hatta "femine" bile diyin ama asla küfretmeyeceğine dair bir düşünceye yer vermeyin kafanızda. Çünkü; herkes küfreder.

"Bana yar olmayan devr-i devranın,
İzzet-i ikramına lanet olsun.
Yansın bu terbiyesizler,
Su veren itfaiyenin hortumunu deleyim
Ben deli miyim?
Mecnun gibi bir kız için çöllere düşeyim,
Severse sevsin , sevmezse Leyla'ya da lanet olsun"


Bence de yarak gibi oldu.

5 laklak:

Gün Han Selaş dedi ki...

Hay ağzını yiyim Dr. Dil kadın gibidir. Amsız götsüz olmaz.

Dr.Ceykıl dedi ki...

Obaa :| Çok güzelmiş lan o söz :)

Gün Han Selaş dedi ki...

Kullandığın yerlerde adımı soyadımı da zikredeceksen pek ala kullanabilirsin :D

Dr.Ceykıl dedi ki...

Araklamışsındır sen onu :p

Gün Han Selaş dedi ki...

Yok lan bu gün çok yaratıcıyım. Başka söz lazımsa hallederiz :)

Yorum Gönder